Έναρξη & Κόστος 2017, Μαθημάτων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Χειριστών για Δίπλωμα Ταχυπλόου Σκάφους και Jet Ski


sxolh taxyploon skafon racing school 4Βάσει του νέου Γενικού Κανονισμού Λιμένων αρ.50, η διαδικασία διενέργειας εξετάσεων και εκπαίδευσης των υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων σκαφών, έχει αλλάξει από 1η Ιανουαρίου 2014.
Ο υποψήφιος για να ξεκινήσει τα μαθήματα εκπαίδευσής του, θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσει την διαδικασία «δέσμευσης» ημερομηνίας εξετάσεων, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά στο Λιμεναρχείο, από την σχολή "Racing School".
Η διαθεσιμότητα των θέσεων, στις ημερομηνίες εξετάσεων που έχουν ανακοινωθεί από το Λιμεναρχείο με σχετικές αποφάσεις, διαμορφώνεται και καθορίζεται από την ημερομηνία, που ο υποψήφιος θα καταθέσει τα δικαιολογητικά του και θα εγγραφεί στην σχολή «Racing School».
Βάσει της νέας νομοθεσίας, πλέον η εκπαίδευση, περιλαμβάνει υποχρεωτικά δώδεκα (12) μαθήματα και συνολικά στην σχολή μας πραγματοποιούνται δεκατέσσερα (14) μαθήματα εκπαίδευσης, έξι (6) πρακτικά και οκτώ (8) θεωρητικά.
Τα πρακτικά μαθήματα της σχολής “Racing School”, πραγματοποιούνται στην 4η Μαρίνα Γλυφάδας, με το καινούργιο εκπαιδευτικό φουσκωτό σκάφος SMART RIB, μήκους 7 μέτρων με μηχανή Mercury 150 ίππων, διασφαλίζοντας έτσι στον εκπαιδευόμενο ποιοτική αναβάθμιση, της παρεχόμενης ναυτικής εκπαίδευσης με εμπλουτισμένη γνώση, εξειδικευμένη κατάρτιση, μέγιστη ασφάλεια, ευκολία καθώς και άνεση στην εκτέλεση των χειρισμών, τόσο κατά την διάρκεια των μαθημάτων όσο και κατά την διάρκεια των εξετάσεων.
Τα θεωρητικά μαθήματα, διδάσκονται σε δύο (2) τετράωρα (διάρκειας 45 λεπτών το κάθε μάθημα), στο Κέντρο Θεωρίας της Ηλιούπολης, Μιαούλη 7.
Το κόστος, της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Χειριστή για απόκτηση άδειας ταχυπλόου σκάφους, είναι στην τιμή των 240** ευρώ και περιλαμβάνει:
 • Έξι (6), ιδιαίτερα (ατομικά) πρακτικά μαθήματα, διάρκειας 45 λεπτών το κάθε μάθημα.
 • Πραγματοποίηση των πρακτικών μαθημάτων, εντός και εκτός του χώρου της Μαρίνας του Λιμεναρχείου και σε όρια που επιτρέπει το Λιμεναρχείο για αρχική εκπαίδευση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εκπαιδευτικού σκάφους.
 • Οκτώ (8) θεωρητικά μαθήματα σε ολιγομελή τμήματα.
 • Βιβλίο, 48 έγχρωμων σελίδων με την εξεταστέα ύλη και πληροφόρηση για μετά την απόκτηση άδειας ταχυπλόου, κατά την πλεύση.
 • Τα βοηθητικά εργαλεία εκπαίδευσης της σχολής "Racing School", όπως:
 • Όλη την διαδικασία, κατάθεσης δικαιολογητικών στο Λιμεναρχείο, και συμμετοχή στις εξετάσεις.
** Επίσης, οι υποψήφιοι χειριστές επιβαρύνονται με παράβολα συνολικού κόστους 65 ευρώ (50,00€ υπέρ Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Ν. και 15,00€ υπέρ του Δημοσίου με ηλεκτρονικό παράβολο) τα οποία καταθέτουν στην σχολή "Racing School" προς ολοκλήρωση διαδικασίας έκδοσης αυτών.
Σημείωση: Εάν ο υποψήφιος χειριστής δεν γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα, τότε, επιβαρύνεται υποχρεωτικά, βάσει Νομοθεσίας, με το κόστος του Διερμηνέα ο οποίος πρέπει να είναι πτυχιούχος αναγνωρισμένου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή Διερμηνέας της μεταφραστικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Η διαπίστωση των ανωτέρω προσόντων του Διερμηνέα γίνεται, προσκομίζοντας στο Λιμεναρχείο, τα φωτοαντίγραφα των σχετικών πιστοποιητικών, τα οποία τοποθετούνται στο φάκελο του υποψηφίου. Ο Διερμηνέας προσυπογράφει και το «φύλλο εξέτασης υποψηφίου».

grafeia sxolh taxyploon skafon racing schoolΟι υποψήφιοι που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην σχολή ταχυπλόων σκαφών "Racing School", ακολουθούν την διαδικασία όπως έχει οριστεί από το Λιμεναρχείο, ως εξής:
 • Προωθούν στην σχολή όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους, για έλεγχο πληρότητας.
 • Ενεργοποιούν την εγγραφή τους στην σχολή, προκαταβάλλοντας το κόστος εκπαίδευσης.
 • Η σχολή "δεσμεύει" ηλεκτρονικά, την διαθέσιμη ημερομηνία εξέτασης στο Λιμεναρχείο.
 • Ο υποψήφιος ξεκινά τον κύκλο μαθημάτων για συμμετοχή στις εξετάσεις, προς απόκτηση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους.
 • Η σχολή καταθέτει τον φάκελο του υποψηφίου στο Λιμεναρχείο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, την βεβαίωση σχολής, τις αποδείξεις καταβολής διδάκτρων και τα παράβολα.
Οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να προκαταβάλουν το κόστος της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και με κατάθεση, στα στοιχεία των παρακάτω τραπεζικών λογαριασμών:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡ.: Αρ.Λογ/σμού 089 / 382 494-25, IBAN GR4301100890000008938249425
EUROBANK: Αρ.Λογ/σμού 0026.0638.77.0200271353, IBAN GR3802606380000770200271353
ALPHA BANK:
Αρ.Λογ/σμού 361.00.2330.001080, IBAN GR2901403610361002330001080
Δικαιούχος: Βασίλης Κολιόπουλος RACING SCHOOL
Αιτιολογία: Συμπληρώνεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου-μαθητή που θα δώσει εξετάσεις
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση εμβάσματος από άλλη τράπεζα, ο μαθητής επιβαρύνεται με τα έξοδα εμβάσματος και των δύο τραπεζών
Στη συνέχεια, αποστέλλουν το καταθετήριο με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και η σχολή απαντάει με επιβεβαιωτικό e-mail για την ενεργοποίηση και την διαδικασία πρόσβασης του υποψηφίου.
Οι μαθητές με την ενεργοποίηση της πρόσβασης, καθόλη την διάρκεια της εκπαίδευσής τους, έχουν στην διάθεσή τους για την προετοιμασία τους, όλα τα βοηθητικά εργαλεία της σχολής "Racing School", που αναφέραμε.

Πληροφορίες για Διαδικασία Εγγραφής, Έναρξη μαθημάτων και Ημερομηνίες Εξετάσεων:
Τηλ. 2130412389, 6947310804

Εγγραφή Χρηστών

Εγγραφείτε δωρεάν για να αποκτήσετε πρόσβαση σε δεδομένα & υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα, μόνο, στα εγγεγραμμένα μέλη μας

Εγγραφή Newsletter

Σχολή Οδηγών

sxolh odhgon
partners racing-school