Αρχική συμμετοχή σε εξετάσεις για άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους

Οι προϋποθέσεις του υποψήφιου χειριστή για συμμετοχή σε εξετάσεις είναι:

  • Να έχει συμπληρωθεί το 18ο έτος ηλικίας.
  • Να είναι υγιής.
  • Να έχει εκδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).
  • Να γνωρίζει κολύμβηση.
  • Να έχει λάβει, υποχρεωτικά, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση δώδεκα (12) μαθημάτων (διάρκειας 45 λεπτών το κάθε μάθημα), 6 θεωρητικών και 6 πρακτικών, σε οποιαδήποτε εγκεκριμένη, σύμφωνα με τον κανονισμό, σχολή εκπαίδευσης υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών.

Περισσότερα...

Υποχρεωτική Αντικατάσταση παλαιάς άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους (ροζ, πράσινου, κ.ά. χρώματος) με άδεια νέου τύπου

antikatastasi palaias adeias xeiristi taxyploou skafousΟι χειριστές που έχουν αποκτήσει άδεια ταχυπλόου σκάφους έως τον Οκτώβριο 2015 οφείλουν υποχρεωτικά να αντικαταστήσουν τις άδειές τους με νέου τύπου. Στην περίπτωση μη αντικατάστασης η άδειά τους λήγει και οφείλουν να ξαναδώσουν εξετάσεις στο Λιμεναρχείο. Η νέα άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους είναι σε μορφή πιστωτικής κάρτας με κατάλληλες ενισχύσεις ασφάλειας και προστασίας από τη φθορά. Επίσης, ο αριθμός κάθε άδειας είναι μοναδικός για όλη τη χώρα και κρατείται σε ηλεκτρονική βάση με αποτέλεσμα την πλήρη αξιοπιστία κατά τον έλεγχο κάθε άδειας.
Σύμφωνα με την ανάρτηση Απόφασης του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αριθμ.Πρωτ.: 2131.5/76773/2019/23-10-2019 δόθηκε νέα παράταση προθεσμίας στους κατόχους παλαιού τύπου εντύπων αδειών χειριστή ταχυπλόου σκάφους (ροζ, πράσινου, κ.ά. χρώματος),

Περισσότερα...

Ανανέωση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας άνω των 65 ετών

Με την συμπλήρωση των 65 ετών, ο χειριστής οφείλει να ανανεώσει την άδειά του, λόγω ορίου ηλικίας, με τα εξής δικαιολογητικά:

Περισσότερα...

Ανανέωση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας άνω των 75 ετών

Σύμφωνα με την Αρ.Πρωτ. 2131.5/24001/2015/28-09-2015, παρ.4.4.2. απόφαση Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας, με την συμπλήρωση των 75 ετών, ο χειριστής οφείλει να ανανεώσει την άδειά του, με τα εξής δικαιολογητικά:

Περισσότερα...

Επανέκδοση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους λόγω απώλειας ή φθοράς

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, από το Λιμεναρχείο, για την έκδοση αντιγράφου άδειας χειριστή λόγω απώλειας ή φθοράς είναι:

Περισσότερα...

Σύνδεση Μελών

Εγγραφή Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τις προσφορές της σχολής!

Σχολή Οδηγών

sxolh odhgon
partners racing-school